MALZEMELER
1 tane iki katlı kakaolu pasta taban
1 paket labne peyniri
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı nescafe
1 bardak ılık su
1-2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Süt, un, şeker ve yumurta karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Ilınınca içine labne peyniri eklenerek mikserle çırpılır. 1 bardak ılık suya nescafe ve şeker konulup karıştırılır.Bu karışımla kekin her iki yüzü ıslatılır.Hazırlanan kremanın yarısı iki pasta tabanın arasına,diğer yarısı da üstüne sürülür. Üzerine kakao elenir.Buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
Bu tatlıyı pasta şeklinde değil de tepsiye yayarak da yapabirsiniz,ikisi de güzel oluyor.
1 yorum:
elinize saglık güzel görünüyor bende severek yapıyorum sevgiler
Yorum Gönder