10 Mayıs 2010 Pazartesi
İÇ BAKLALI ENGİNAR DOLMA
MALZEMELER
5 adet enginar
1 limon
1 kaşık un
1/2 kg bakla (ayıklanıp temizlenmiş)
1 kuru soğan
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve isteğe göre tuz
YAPILIŞI
Enginarları temizleyip limonlu,unlu suda bekletin(veya temizlenmiş çanak kısmından da alabilirsiniz).
Tencereye zeytinyağıyla birlikte küçük doğranmış soğanı alıp soteleyin.Soğan pembeleşince baklaları ekleyip birkaç kez karıştırarak kavurun.Doğradığınız sarımsağı, dereotunu toz şekeri ve tuzu ekleyin.Yarım su bardağı su ekleyin.Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp baklalar biraz yumuşayınca ocaktan alın.
Enginarları yıkayıp içine baklalı harçtan koyup kestiğiniz yağlı kağıda sarın,düdüklü tencereye yerleştirin.yarım su baradğı su koyarak 10 dakika kadar pişirin.
Etiketler:
DOLMALAR-SARMALAR,
SEBZE YEMEKLERİ,
YÖRESEL YEMEKLER,
ZEYTİNYAĞLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder