gatuci lezzetleri

Share |

6 Mayıs 2010 Perşembe

TAVUK BÜRYAN


Eskiden beri yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.Bazen domatesli bazen domatessiz yapıyorum.İkisi de güzel oluyor.

MALZEMELER
10 adet tavuk baget (but da olabilir)
1 adet kuru soğan
2 bardak pirinç
zeytinyağı
tuz
karabiber
2 tane defne yaprağı

YAPILIŞI
Tavuk bagetleri defne yaprağıyla birlikte haşlayın. Zeytinyağını tavaya alın, kızınca pirinçleri ekleyip 1/2 su bardağı tavuk suyu ekleyip pişirin.Suyunu çekince ocaktan alın. Başka bir tavada soğanı kavurun.Eğer domates koyacaksanız kabuğu soyulmuş bir domatesi rendeleyin veya küçük doğrayın,soğanın üzerine ekleyin ve pişirin.Bu karışımı pirinçli karışıma karabiber ve tuzla birlikte ekleyip karıştırın ve fırın tepsisine alın.Arzu ederseniz domatesli soğan karışımı fırın tepsisinin altına pirinci de üstüne alıp piştikten sonra karıştırabilirsiniz.Daha sonra 3 bardak tavuk suyu ekleyip200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails