2 kase köftelik bulgur
1 kase mercimek
3 yemek kaşığı un
1 kuru soğan
kuru reyhan
tuz
tereyağı
Bulguru derin bir kabın içine koyun.İçine küçük doğradığınız soğanı ekleyin.Mercimeyi yıkayıp üç kase suyla haşlayın(çok ezilmeyecek,biraz diri kalacak).Haşladığınız mercimeği bulgura ekleyip karıştırın.Üzerine unu serpip üzerini kalın bir bezle kapatın.1 saat kadar bekletin.Tuzunu ve reyhanı ekleyip kıvam alıncaya kadar yoğurun.Köfteleri su yardımıyla(elinizi suya batırarak) önce yuvarlayın sonra minik tekerlek şekli verin.Köfteler bitince bol kaynamış tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile köfteleri servis tabağına alın ve üzerine erimiş tereyağı dökün.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder