gatuci lezzetleri

Share |

7 Ocak 2011 Cuma

BAZLAMA & YAĞLI EKMEK

Bazlamanızı evde teflon tavada kendiniz yapabilirsiniz.Kahvaltıya hazırladığım bu bazlamalar gerçekten güzel oldu.


Hele tereyağlısı nefisti...


1 kg un
1/2 paket(40 gramlık mayanın yarısı) yaş maya
su
tuz ve tereyağı

Tuz,un,yaş maya ve suyla yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek mayalanması beklenir(en az 30 dakika).Bezelere ayrılan hamur merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Teflon tavada pişirilir.Yağlı bazlama için açılan hamura tereyağı sürülür,rulo yapılır ve tekrar açılır.Pişirirken pişen yüzlerine bir miktar daha tereyağı sürülür.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails