12 adet milföy
Krema :
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine pudra şekeri,iri kıyılmış fındık
Öncelikle un,nişastalar,vanilya,şeker ve yumurta iyice karıştırılır,süt eklenir.Muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alınınca içine margarin eklenip karıştırılır.Ilındıktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletilir.Milföy hamurları dikdörtgen haldeyken (2'li,ortadan bölünmemiş) bir parmak kalınlığında olacak şekilde 5'e bölünür. Hazırlanan külahların ucundan başlanarak kenarları birbirinin üstüne gelecek şekilde sarılır. (bir külaha 2 şerit sarılıyor) Tepsiye dizilip 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Ilınınca içlerinden külahlar çıkarılır.Pudra şekerine bulanır.İçleri krema ile doldurulur,uç kısmı fındığa batırılır.
1 yorum:
hep denemek istediğim bir tarif ama biraz zahmetli diye denemedim.kalıpoların olması çok güzel olmuş.tuttum bu fikiri.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.
Yorum Gönder