gatuci lezzetleri

Share |

20 Ocak 2011 Perşembe

TORPİL

Torpil çok sevdiğim lezzetlerden bir tanesi.Özellikle küçük oğlumun favorilerinedn...


Bu torpil kalıplarını iki yıl önce sevgili arkadaşım Pınar'la(Lezzet Pınarı) uzun aramalar sonucunda Kemaraltı'nda bulmuştuk.



12 adet milföy

Krema :
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine pudra şekeri,iri kıyılmış fındık

Öncelikle un,nişastalar,vanilya,şeker ve yumurta iyice karıştırılır,süt eklenir.Muhallebi kıvamında pişirilir.Ocaktan alınınca içine margarin eklenip karıştırılır.Ilındıktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletilir.Milföy hamurları dikdörtgen haldeyken (2'li,ortadan bölünmemiş) bir parmak kalınlığında olacak şekilde 5'e bölünür. Hazırlanan külahların ucundan başlanarak kenarları birbirinin üstüne gelecek şekilde sarılır. (bir külaha 2 şerit sarılıyor) Tepsiye dizilip 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Ilınınca içlerinden külahlar çıkarılır.Pudra şekerine bulanır.İçleri krema ile doldurulur,uç kısmı fındığa batırılır.

1 yorum:

sevda dedi ki...

hep denemek istediğim bir tarif ama biraz zahmetli diye denemedim.kalıpoların olması çok güzel olmuş.tuttum bu fikiri.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails