gatuci lezzetleri

Share |

26 Ocak 2011 Çarşamba

İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMA



1 adet bütün tavuk
1kg baldo pirinç
1 kase haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tavuk sosu için:
1 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
1 kaşık elma sirkesi
Tuz


Sosu bir kasede karıştırın. Bu sosu tavuğun her tarafına sürrerek yedirin (Bunu bir gece önceden yapıp dolapta bekletirsek tavuk daha iyi pişer). Tavuğu yağlı kağıda sararak fırında 230C' de yaklaşık 1 saat pişirin. daha sonra yağlı kağıdı alarak 10 dakika kızarmasını sağlayın.

Pilav için:
Pirinçleri ılık suda 10 dk ıslatın. Daha sonra iyice yıkayıp iyi şekilde süzülmesini sağlayın. Geniş ve büyük bir teflon tencereye yağ ve fıstıkları alın. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine süzülmüş pirinçler ekleyin. 5 dk daha kavurarak kuş üzümü, bezelye, ve tuz ilave edip ölçüye göre su veya et suyu ekleyin ve pilavı kısık ateşte pişirin. Kızaran tavuğumuzu servis tabağına alıp pilavı yanlarına ve tavuğun içine doldurarak servis yapın.

1 yorum:

sevda dedi ki...

süper bir menü.daha ne olsun.harika bir lezzet.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails