gatuci lezzetleri

Share |

5 Ocak 2011 Çarşamba

HAŞHAŞLI KEK


3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş (ben sarı haşhaş hullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
birkaç damla limon suyu,

Krema için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
file badem(üzerine serpmek için)

Önce şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın.Kek için yumurta ve şeker iyice çırpın.Süt,yağ ekleyerek çırpmaya devam edin. Önce haşhaş ve irmiği sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Yağlanmış borcama dökün ve 170 derecede pişirin.Kek ılıkken ılık şerbeti üzerine dökün.krem şantiyi hazırlayıp soğuyan kekin üzerine sürün.File badem veya fındıkla süsleyin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails