gatuci lezzetleri

Share |

19 Ocak 2011 Çarşamba

KIYMALI MANTAR ÇORBASI


1 paket mantar
bir topak (100-150 gr kadar) kıyma
1 soğan
2-3 kaşık sıvı yağ
1 bardak süt
2-3 kaşık un

Sosu için:
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
4-5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke.
Mantarları temizleyip küçük küçük doğrayın. Soğanı çok ince kıyın ve çorbayı yapacağınız tencerede sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kıymayı, o da biraz kavrulunca mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Üzerine 7-8 bardak sıcak su ekleyip 15-20 dakika kaynatın. 1 bardak süt ile 2-3 kaşık unu çırpın ve çorbaya karıştırarak ilave edin. Tuzunu
ve kıvamını ayarlayıp 7-8 dakika daha pişirin. Kıvamı sulu ise biraz daha unu suyla çırpıp ekleyebilirsiniz. Tereyağında kızdırılmış pul biber ve dövülerek sirke ile karıştırılmış sarımsak ile servis edin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails