gatuci lezzetleri

Share |

11 Ocak 2011 Salı

İŞKEMBE ÇORBASI



1 kg işkembe
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
2-3 kaşık un
1 kaşık tereyağı
pul biber
3-4 diş sarımsak,
1/2 çay bardağı sirke


Temizlenmiş işkembeyi bir tencerede 1-2 taşım kaynatın. Suyununu süzüp atın ve işkembelerin biraz soğumasını bekleyin. Soğuyan işkembeleri küçük küçük doğrayın ve tencereye tekrar alıp üzerine yeterince su ve biraz tuz ilave ederek işkembeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu işlemi düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Çünkü işkembe gerçekten biraz zor pişiyor. İşkembeleriniz yumuşadıktan sonra bir kasede bir yumurta sarıs,ı 2-3 kaşık un, bir tatlı kaşığı limon suyunu normal su ile incelterek çırpın. Çorbanın suyundan da üzerine ekleyip hızlıca karıştırarak çorbaya yedirin. Un kokusu gidecek kadar, karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya devam edin (10 dakika gibi). Sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın. Tereyağında kırmızı biberi kızdırın pişen çorbanızı servis ederken bu soslardan herkes tabağına dilediği kadar ekleyebilir.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ben hiç işkembe yemiyorum ama görüntü çok güzel.ellerinize sağlık.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails