gatuci lezzetleri

Share |

10 Ocak 2011 Pazartesi

ELMALI PASTA



125 gr tereyağı(eritilmiş)
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:
pudra şekeri

Elmaları rendeleyip tavaya alın,şeker ve cevizle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.Tarçını ekleyip karıştırın.Yukarıdaki malzemelerle yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan parçalar alarak merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.Önce dörde sonra sekize bölün ve böldüğünüz parçalara elmalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarın.175 derecede pişirin ve üzerine pudra şekeri serpin.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

canım elmalı kurabıye istedi.ellerine sağlık arkadaşım.çok lezzetli görünüyor.

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık bayılırım elmalı kurabiyeye çokdan beri bende yapmadım yemiş gibi oldum sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails