gatuci lezzetleri

Share |

22 Ekim 2010 Cuma

KADINBUDU KÖFTE




1/2 kg kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1 adet iri soğan
3 yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 demet maydanoz
karabiber, kimyon, pul biber, tuz
kızartmak için sıvı yağ


Kıymanın yarısını bir tavaya alın yarım çay bardağı su ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çekmeye başlayınca rendelenmiş 1 soğanı da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Küçük bir tencerede yarım bardak pirinci biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Kavrulmuş kıyma ve soğan, çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, 1 yumurta, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz ve tuzla köfte hamurunu yoğurun. 15-20 dakika dinlendirip yumurta büyüklüğünde köfte hamuru alıp, iri ve yassı köfteler oluşturun. 2 tane yumurtayı yayvan bir kapta çırpın. Diğer bir kaba da unu koyun. Yağı bir tavada kızdırın ve köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağa atın. Köftelerin her iki tarafı da nar gibi kızarınca havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın. Yeşil salata ve kızarmış patates ile sıcak sıcak servis edin

1 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Kadınbuduya bayılırım,harika gözüküyor ellerinize sağlık..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails