gatuci lezzetleri

Share |

8 Ekim 2010 Cuma

KARA LAHANA ÇORBASI


1 demet kara lahana
1 adet iri soğan
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
2-3 yemek kaşığı mısır unu
2-3 yemek kaşığı tereyağı
pul biber, tuz.


Soğanı çok ince doğrayın. Bir kaşık tereyağı ile çorbayı yapacağınız tencerede pembeleşene kadar kavurun. Diğer yanda ayıklayıp yıkadığınız kara lahanaları ince ince kıyın ve soğanların üzerine ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. 7-8 bardak sıcak su ve tuz ilave ederek lahanalar pişene kadar 15- 20 dakika kaynatın. Haşlanmış barbunyaları ve yarım bardak soğuk suda ezdiğiniz mısır ununu da ilave edin. Çorbanız kıvama gelene kadar 2-3 taşım kaynatın.Küçük bir tavada 2 kaşık tereyağı ile pul biberi kızdırıp çorbanızın üzerine gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails