gatuci lezzetleri

Share |

20 Ekim 2010 Çarşamba

NUTELLALI VE FINDIK EZMELİ KREPLER


Mavisu'nun doğum günü için yapmıştım bu krepleri.Çocuklar çok beğendi.Oğlum"Anne,benim doğum günümde de bunlardan yap"dedi. Söz verdim onun doğum gününde de yapacağım.Tarif Sofra dergisinden.

1 lt süt
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
ve göz kararı un(yaklaşık bir su bardağı un)
nutella
fındık ezmesi
dövülmüş ceviz veyz fındık içi
gıda boyaları

Süt,yumurta,un ve sıvıyağı çırpın.Hamuru uzun süre çırparsanız,krep piştiğinde süngerimsi bir dokuya sahip olur.Sonra bu karışımı üçe bölüp ikisine istediğiniz gıda boyasından bir kürdan ucuyla koyup çırpın.Karışımlardan 1 çorba kepçesi alıp krep tavasında veya teflon bir tavada arkalı önlü pişirin.Krebi kızartırken her defasında tavaya bir miktar yağ koyun.Hazırladığınız kreplerin üzerine arzunuza göre nutella,fındık ezmesi(cevizle birlikte) sürüp rulo yapın ve 2-3 cm kalınlığında kesin ve kürdan batırın.İsterseniz bir renkli,bir sade krebi üstüste getirerek farklı bir sunum yapabilirsiniz.Gıda boyası kullanmak istemeyenler hamurun bir kısmına kakao karıştırıp kahverengi ve sade krepler elde ederler.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails