gatuci lezzetleri

Share |

12 Ekim 2010 Salı

MANTAR KURABİYE


Pazar günü Mavisu'nun doğum günüydü.Sevgili Çiğdem şunları yapmıştı:

- mantar kurabiye
-kısır
-sosis ve patates kızartması
-sigara böreği
-patlıcan ve kırmızı biber turşusu
-ve benim yaptığım nutella ve fındık ezmeli krepler

Mantar kurabiye benim de eskiden sık yaptığım bir kurabiyeydi.İçinde nişasta olduğu için tadı çok yumuşak ve lezzetli.İşte tarifi:

2 yumurta
250 gr tereyağı veya 1 paket zeytinyağlı becel
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un

Kakao hariç, bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır,yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir.Bir madensuyu kapağı önce kakaoya batırılır,sonra hamurun üstüne bastırılarak mantar şekli verilir.180 dereceye ayarlı fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails