gatuci lezzetleri

Share |

25 Ekim 2010 Pazartesi

KIŞ HAZIRLIKLARI:ŞİŞE DOMATES & BİBERLİ DOMATES KONSERVESİ




Malzemeleri miktar olarak vermek çok önemli değil. Siz dilediğiniz kadar malzeme ile bunları yapabilirsiniz. Önemli olan yeterli sayıda temiz kavanoz ve yeni kavanoz kapağınızın olması.
Önce şişe domates için domateslerinizi rendeleyin veya rondodan geçirin. Büyük bir tencereye alabildiği kadar domates, biraz zeytinyağı, tuz ve 1-2 tatlı kaşığı şekeri koyun, bırakın kaynasın. Diğer tarafta temiz ve kuru kavanozlarınızı hazırlayın, kapaklarınızı da kaynayan suyun içinde ocakta tutun. Domatesler yarı pişmiş hale gelince kaynar kaynar kavanozlara doldurun ve kaynamaya devam eden kapaklardan biri ile sıkıca kapatarak bir bezin üstüne ters kapatın. Biberli domates için de ayn malzemeler ile aynı işlemleri gerçekleştireceksiniz. Tek fark rendelenmiş domatesleri tencereye koymadan önce menemen yapar gibi, arzunuza göre acı veya tatlı biberleri doğrayıp zeytinyağında biraz öldürmeniz gerekiyor. Ertesi gün kavanozlarınızı çevirip kapaklarının tutup tutmadığını kontrol edin. Eğer kapaklar çevirdiğinizde açılmıyorsa tutmuştur. Kışın yaz domatesleri ile yapılmış makarna sosları, çorbalar, yemekler ve menemenleri yemeğe doyamayacaksınız.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails