gatuci lezzetleri

Share |

1 Ekim 2010 Cuma

MİDYE ÇÖREĞİ(MİDYE POĞAÇA)

Çok lezzetli çörekler yaptım.Çocuklar çok beğendi,beslenmelerine konuldu.Tarif Emine Beder'den.


Aralarına yağ sürdüğünüz iki yufkayı rulo yapıp derindondurucuda 5 dakika bektiyorsunuz ve çıkarınca 2,5 -3 cm kalınlığında kesiyorsunuz.

Kestiğiniz parçaların bir tarafını büzüyorsunuz ve büzdüğünüz kısım üste gelecek şekilde merdaneyle açıyorsunuz.


2 yumurta sarısı
40 gr yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay bardağı sıvı yağ
200 gr tereyağı
4 su bardağı un
tuz
peynirli iç

Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ekleyip mayanın kabarmasını sağlayın.Unun ortasını açıp
mayalı sıvıyı,yumurta sarılarını,sıvı yağ ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun.Hamuru 4 eşit parçaya bölerek beze yapın.Her bezeyi unlanmış zeminde merdaneyle açın.Bir bezenin üzerine fırçayla tereyağı sürün,diğer yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip üzerini yağlayın.Daha sonra bu iki yufkayı rulo yapın.Aynı işlemi diğer yufkalar için de yapın.Yufkaları derindondurucuda 5 dakika bektin ve çıkarınca 2,5 - 3 cm kalınlığında kesin.Kestiğiniz her parçanın bir tarafını büzün ve büzdüğünüz kısım üste gelecek şekilde merdaneyle açın.İçine peynir koyup bastırmadan kapatın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çörekleri dizerek kalan tereyağını üzerine sürün.Önceden ısıtılmış fırında190 derecede altları ve üstleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails