gatuci lezzetleri

Share |

12 Nisan 2011 Salı

SOSLU TAVUK



1 kg tavuk incik
2 adet patates
bir kaşık yoğurt
bir tatlı kaşığı un
fırın poşeti
bir kaşık zeytinyağı
bir tatlı kaşığı biber salçası
pul biber. karabiber,ttuz.

Geniş bir kap içinde sos hazırlanır,yoğurt,salça,zeytinyağı,pul biber, karabiber iyice karıştırılır,yıkanıp süzülen tavuklar eklenir ,tuz ilave edilir,iyice karıştırılır. Fırın poşetine bir tatlı kaşığı un konulur, her tarafına yayılır, hazırlanan malzeme poşetin içine konur, ağzı kapatılır. Tepsiye yerleştirildikten sonra üst kısımdan birkaç tane delik açılır. 200 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. Arzuya göre bu karışıma patates ve bezelye eklenebilir.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

tavuk çok lezzetli görünüyor canım.yanında pilavla harika gider.ellerine sağlık .öpüyorum.

Aycan dedi ki...

Ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails