gatuci lezzetleri

Share |

25 Nisan 2011 Pazartesi

GALETA



1 su bardağı yağ
3/4 su bardağı su
1 paket yaş maya(40 gr)
4-4,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
tuz
yumurta akı
susam

Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ekleyip kabarmasını sağlayın.Elenmiş unun ortasını açarak mayalı sıvıyı, sıvı yağı, tuzu ekleyerek hamur yoğurun.Hamur kabınının ağzını örterek ılık ortamda hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın.Mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak parmak kalınlığında yuvarlak çubuklar yapın ve oda sıcaklığında ikinci kez mayalanması için yarım saat daha bekletin.Üzerlerine yumurta akı sürüp susama batırın. Hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirin.Çubukların kıtır olması için pişer pişmez fırından çıkarın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails