gatuci lezzetleri

Share |

28 Nisan 2011 Perşembe

TERBİYELİ KÖFTE


350-400 gram kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 çorba kaşığı un(köftenin içerisine)
1 adet soğan,ince kıyılmış
1 adet yumurta
1/2 demet maydonoz
1 kase un
tuz
karabiber
köfte baharatı


Terbiyesi için;
1 adet yumurtanın sarısı
1/4 limon suyu


Öncelikle pirinci ayıklayın ve yıkayın.Yıkanan pirinci tencereye koyun.İçerisine 1,5 fincan su ekleyerek pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Kıymayı derin bir kaseye koyup,içerisine yumurta,un,tuz,kıyılmış maydonoz,baharatları ve haşlanmış pirinci ekleyin, iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.Bir tepsiye un serpin ve yuvarlanmış köfteleri tepsiye atıp sallayarak una bulayın.Tencereye 3 bardak su koyup tuz atarak kaynatın.Köfteleri içerisine salın.Kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin.Yemeğin suyundan bir kepçe kaseye koyup ,1 yumurta sarısı ve limon suyunu ekleyerek çırpın.Çırpılan malzemeleride tencereye ekleyerek bir taşım daha kaynatın.Üzerine kıyılmış maydonozları serpin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails