gatuci lezzetleri

Share |

27 Nisan 2011 Çarşamba

TAHİNLİ ÇÖREK

Tahinli çörek tarifini sevgili Ufuk'un bloğundan aldım.Tarifi aynen aktarıyorum.


Hamur için;
*250 gr tereyağı - oda sıcaklığında -( margarinle daha gevrek oluyor, tercih sizin )
*1/2 (yarım) su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı yoğurt
*4 çorba kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un
İç malzemesi;
*Yaklaşık 1 su bardağı kadar tahin
*1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
*Yeteri kadar toz şeker
Üst malzemesi;
Yumurta sarısı ve susam

Hazırlanışı;

Hamur malzemelerinin tümünü güzelce yoğurun ve üstünü sararak yarım saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru dört eşit parçaya bölün.Hamurlardan her birini oval şekilde uzunlamasına merdane yardımı ile açın. ( Oval pide hamuru gibi )Hamurların her birine kaşık yardımı ile önce tahin yayın, tahinin üstüne ceviz serpin ve cevizin üstüne toz şeker serpin.
Hamurun uzun kenarını içe doğru katlayın, diğer uzun kenarınıda katladığınız kısmın üstüne kapatın.hamurun şekli, yassı rulo şeklinde olacak. Uç kısımlarını kapattıktan sonra ruloyu ikişer parmak kalınlığında kesin.Kestiğiniz parçaların üstüne yumurta sarısı sürüp, susam serpin.Hazırladığınız çörekleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

3 yorum:

sevda dedi ki...

tahini çok severim canım.harika olmuşlar.ellerine sağlık.öpüyorum.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

Saygılar.

Limon çiçekleri dedi ki...

Tahinli lezzetlere bayılırım ama işin içine hamur yoğurma girince üşeniyor ve cesaret edemiyorum açıkçası.Ellerinize sağlık..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails