gatuci lezzetleri

Share |

6 Nisan 2011 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE

Bu kurabiyeler içinde krema,üzerinde çikolata sosla çok güzel oldu.Evde çikolata olmadığı için çikolata sos kullandım.Benmari yöntemiyle eritilmiş çikolata da güzel oluyor.Tarif Oktay Usta'dan.

Hamur Malzemeleri:
-125gr margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-3 su bardağı un
-4 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 vanilya

Kreması için:
-1,5 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı un
-1 limon suyu
-1 limon kabuğu rendesi
-5 çorba kaşığı toz şeker

Sosu için:
-100gr bitter çikolata

Krema malzemeleri ile muhallebi yapılır ve soğumaya bırakılır. Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avucumuzun içinde inceltilerek açılır. İçine soğumuş muhallebiden bir tatlı kaşığı konarak hamur kapatılır. Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır. 170C' de 20-25dk pişirilir. Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolata dökülür. Arzuya göre hindistan cevizi veya yeşil fıstık ile süslenir.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok şık bir görüntü canım.harika kurabiyeler.ellerine sağlık.öpüyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails