gatuci lezzetleri

Share |

4 Nisan 2011 Pazartesi

LOR TATLISI

Geçen gün yaptığım lor fazla olunca lor tatlısı yapmaya karar verdim. Misafirler ve ev halkı tarafından çok beğenildi.


1 orta boy kase lor
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
3 kaşık irmik
2 yumurta
1 kabartma tozu
yarım limon suyu(tatlılarda yumurta kokusunu alsın diye)

Şerbet için:

2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı
su
2-3 damla limon suyu


Hamur için bütün malzemeleri mikserle çırpın.Krema torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biraz tombulca olacak şekilde sıkın.180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan lor tatlılarına 10 dakika kadar bekletip sıcak şerbeti gezdirin.

1 yorum:

Aycan dedi ki...

Lokma tatlısının yeri ben çok çok ayrıdır.
Mümkümmel görünüyor olup,ellerinize sağlık.


selamlar;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails