gatuci lezzetleri

Share |

26 Aralık 2010 Pazar

TEL ŞEHRİYELİ YAYLA ÇORBASI

Yayla çorbası tarifi daha önceden vardı. Bu kez pirinç yerine tel şehriye kullandım.


1 su bardağı tel şehriye
3 su bardağı et suyu
2 su bardağı su

Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane


Kaynayan suya şehriyeler ilave edilerek 5dk pişirilir. Terbiyesi için bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyu konarak çırpma teli ile iyice çırpılır. Kaynayan çorbaya terbiye yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak ilave edilir. 5dk daha pişirilerek ocaktan alınarak üzerine naneli tereyağı gezdirilir.

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Yeşim hanımın (Yetur)kaymaklı taş kadayıfı bugün bloglardan seçmelerde
http://gencalsabahattin.blogspot.com


Saygılarımla.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails