gatuci lezzetleri

Share |

13 Aralık 2010 Pazartesi

DAMALI PASTA


Geçenlerde eşimin doğum gününü kutladık.Çocuklarla birlikte pastamızı ,böreğimizi aldık, iş yerine gidip sürpriz yaptık. Ona yaptığım damalı pasta yiyenler tarafından çok beğenildi.





Damalı pastayla ilgili çok tarif var,ama ben sevgili Ufuk'un tarifini yaptım.Sadece pudinge 1 paket(125 ml) krema ekledim ve hazır çikolata sos kullandım.

1 adet iki katlı sade hazır pandispanya
1 adet iki katlı kakaolu hazır pandispanya
4 su bardağı süt
1 paket muzlu puding
4 adet muz
1paket krema
Üstü için:
İki paket sade krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı kadar hindistan cevizi
ceviz
1 paket Dr Qetker çikolata sos(tek kullanımlık)
Öncelikle dört su bardağı süt ile muzlu pudingi pişirin.Biraz sıvı olan pudinge soğuyunca kremayı katıp mikserle çırpın. Kakaolu ve sade pandispanyaların ortalarını bir su bardağı, orta boy yuvarlak bir kase ve büyük boy yuvarlak bir kase veya tabak yardımı ve sivri uçlu bir bıçakla bardağın ve kaselerin çapında yuvarlak olarak kesin. Dört adet pandispanyadan her biri bu şekilde dört halka haline geliyor.Keserek elde ettiğimiz pandispanya halkalarından bir adet sade ve büyük olanı alıp servis tabağına yerleştirin. Bu pandispanyanın ortasına kakaolu bir küçük halkayı, onun ortasına sade daha küçük halkayı, tam ortaya da kakaolu minik ortayı sırası ile yerleştirin. Yani halkalar sıra ile renk değiştirerek yerleştirilecek.Birinci katı böylece hazırladıktan sonra muzlu pudingten bolca üstüne sürerek, halka halka dilimlediğiniz muzları yerleştirin. Diğer tüm katları, pandispanya halkalarını dama şekline gelecek şekilde yerleştirin. Yani birinci katta kakaolu pandispanya halkası üstüne, ikinci katta sade pandispanya halkası denk gelecek. Böylece kesildiğinde damalı görüntü ortaya çıkacak. Bunun için sıralamaya dikkat edin.Dört kat pandispanya halkalarını bu şekilde dizip üstlerine muzlu puding ve halka muz yerleştirdikten sonra, pastamızı buzdolabına kaldırarak dinlenmesini ve pudingi pandispanyanın çekmesini bekleyelim. Süreyi vaktiniz oranında siz ayarlayabilirsiniz. Pudingin sulu olması sebebi ile pandispanya katlarını ayrıca sütle veya şerbetle ıslatmanıza gerek kalmıyor. Pastamız dinlenirken soğuk sütle krem şantiyi çırparak hazırlayın ve buz dolabında rahatça kaplama yabilmek için biraz bekletin.Dolaptan çıkardığımız pastanın etrafını ve üstünü bolca krem şanti ile sıvayalım ve hindistan cevizi ile kaplayalım.pastanın üstünü muz halkaları ve cevizle süsleyin. Arzuya göre hazır çikolata sosla süsleyin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails