gatuci lezzetleri

Share |

2 Aralık 2010 Perşembe

ISPANAKLI,PAPATESLİ,TUZLU KEK


Bu günlerde fena halde tuzlu keke takılmış durumdayım.Bir sürü tarif arştırıp deniyorum. Çocuklar tuzla keki pek bağdaştıramadıkları için keki tüketmek de bana kalıyor.Bazen okulda arkadaşlara bazen de misafirlere ikram ediyorum.Bu tarif deneyip beğendiğim tariflerden bir tanesi.Lezzet dergisinden.


Ölçülerle biraz oynadım.Kek de kişniş kullanılmıştı,ben onun yerine mahlep kullandım.




1 orta boy patates
250 gr ıspanak
1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi(tatlı lor da olabilir)
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1/2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)


Ispanakları ince ince doğrayın.Patatesleri rendeleyin.rendelenmiş beyaz peynirle patatesleri ve ıspanakları karıştırın.Yumurta ,sıvıyağ,süt,kabartma tozu,mahlep ve tuzu çırpın.Bu karışıma unu ekleyin.Unu karıştırmadan önce ıspanaklı karışıma ekleyin,sonra karıştırın.Az gelirse bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.Karışımı yağlanmış baton kalıba döküp 175 derecede 35- 40 dakika pişirin.


1 yorum:

sevda deniz dedi ki...

çok lezzetli bir kek olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails