gatuci lezzetleri

Share |

12 Aralık 2010 Pazar

FIRINDA KOLYOZ DOLMA

Kolyoz uskumrugiller familyasından bir balık türü...

5 adet kolyoz balığı
3 adet çintar mantarı(kültür mantarı kullanacaksanız biraz daha fazla)
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
defne yaprağı,pul biber
zeytinyağı ve tuz

Mantarları ince ince kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsağı ve biberleri küçük doğrayın.Bir kapta bütün malzemeleri,tuz ve pul biber de ekleyerek karıştırın.Her balığın içine bu malzemeyi ve bir adet defne yaprağı koyup kürdanla kapatın. Balıkları ve eğer mantarlı karışımdan kalırsa onu da yağlı kağıda sarıp fırın tepsisine koyun. Balıkların üzerine iki kaşık kadar zeytinyağı gezdirip fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails