gatuci lezzetleri

Share |

28 Aralık 2010 Salı

KUZU KAPAMA & SOĞANLI PİLAV



Kapama için:

Kürek kemiği çıkarılmış bir adet bütün kuzu kol,
1/2 limon, tuz.

Pilav için:

2 bardak baldo pirinç
1 iri soğan,
1 kaşık tereyağı, tuz.

Özenle seçip bütün olarak aldığınız kuzu kolu, yarım limon ve tuz ile ovalayıp kalın tabanlı bir çelik tencereye yerleştirin. En küçük ocağınızı kısık hale getirip eti ocağa koyun. Yaklaşık olarak 3 saatte etimiz hazır olacak. Bu süre boyunca tencerenin kapağını açmamaya özen gösterin. Bu arada 3. saat civarında etin ( orta boy bir kuzu koldan 1/2 ile 1 bardak kadar et suyu çıkıyor) biriken suyunu pilavda kullanmak üzere alın. Susuz kalan eti arada alt üst ederek biraz kızarmasını sağlayın. Diğer tarafta sıcak su ve tuzla 35-40 dakika ıslattığınız pirinci güzelce yıkayıp süzün. Bir soğanı çok ince doğrayın ve tereyağında kavurun (yağını fazla kaçırmayın et suyu da bir hayli yağlı oluyor). Pirincini ve et suyu ile birlikte 2 bardak sıcak su ve tuzunu ilave edin . Pilav piştikten sonra 10-15 dakika demlendirin. Eğer tandırı seviyorsanız, etinizin evde yapılabilecek güzel bir tandır lezzetinde olduğunu göreceksiniz. Taze ev yoğurdu ve bol yeşil salata, et ve pilavınızın yanına çok yakışacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails