gatuci lezzetleri

Share |

21 Temmuz 2010 Çarşamba

MALATYA YAZ SARMASI


Malatya'nın çok güzel bir yaz sarması olan bu yemeği Malatyalı arkadaşımla beraber yapıp afiyetle bir güzel yedik.


Biraz zahmetli olmasına rağmen yerken yorgunluğunuzu unutturacak lezzette...


Yarım kg kiraz, dut, asma, fasulye yaprağı

İç harcı için:

Yarım kg köftelik ince bulgur
1 su bardağı un
Yeteri kadar tuz
Kaynamış su

Bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su ve tuz eklenerek bulgurun kabarması sağlanır. Un ilave edilerek hamur şeklinde yoğurulur (elimiz arada bir ıslatılır). Yapraklar kaynar suda haşlanarak soğumaya bırakılır. Hazırladığımız köfte harcından fındık büyüklüğünde toplar alınarak yapraklar sigara izmariti şelklinde sarılır. Resimdeki gibi tencereye yerleştirilir. Üzerine bir su bardağı tuzlu su ilave edilerek sarmalar kısık ateşte haşlanır.

Sosu için:
1 kg yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 bardak su

Sos malzemesi ayrı bir tencerede sürekli karıştırılarak ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynayan sosa haşladığımız sarmalar ilave edilerek 10dk daha kısık ateşte pişirilir. Pişen sarmalar servis tabaklarına bölüştürülür.

Üzeri için:
200gr tereyağı
1 kg soğan

Soğanlar ufak ufak doğranır. Tereyağında açık kahverengi renk alıncaya kadar kavrulur. Tabaklara hazırladığımız sarmaların üzerine teker teker dökülür. Afiyet olsun...

1 yorum:

PINAR dedi ki...

Gamzecim seni "internette yemekteyiz" için mimledim, sabırsızlıkla bekliyorum,çok çok öpüyorum...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails