gatuci lezzetleri

Share |

9 Temmuz 2010 Cuma

MANTI


Canım arkadaşım Figen, ailesiyle birlikte dün köye,bizi ziyarete geldi. Birlikte mantı yaptık. Mantıyı yaparken yaptığımız sohbetin tadı da yerken mantının tadı da çok hoştu.Mantıyı tek kişi yapabilir;ama bayağı zaman alcağından iki kişi yapmanızı öneririm.


Aşağıda verilen malzemeler 8 -9 kişilik.Siz malzemeleri kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.



Hamur için:
2 kg'dan biraz az un
1 yumurta
tuz ve su

İç malzeme:
yarım kg kıyma
2 orta boy soğan
yarım demet maydanoz
karabiber,pul biber ve tuz

Sosu için:
yoğurt
5-6 diş sarımsak
tereyağı
biber ve domates salçası

Belirtilen malzemelerle hamur yoğrulur.Hamurun sert olmasına dikkat edilir.Üzeri örtülen hamur 15 dakika bekletilir.Bu arada rondodan geçirilmiş kuru soğan,ince kıyılmış maydanoz, kıyma ve baharatlarla iç malzeme yoğrulur.Hamur 6 bezeye bölübür.Her beze yufka şeklinde açılır.Bıçakla kare şeklinde kesilir ve içlerine iç malzemeden koyulup kıvrılır(Hamuru kapatırken bir köşesinin açık kalmsına dikkat edin ki içinde kıyma pişebilsin).Aynı işlem diğer yufkalara da uygulanır.Mantı bitince kaynamış suya atılır,10 dakika pişirilir.Kepçe yardımıyla tabaklara alınır ve üzerine önce sarımsaklı yoğurt,sonra tereyağında kızartılmış salça eklenir,servise sunulur.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails