14 Temmuz 2010 Çarşamba
FIRINDA İZMİR KÖFTE
İzmir köfteyi daha hafif olsun diye fırında pişirdim. Çok güzel oldu, yiyenlerden tam not aldı.
Köfte için malzemler:
Yarım kg köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 dilim ekmek içi
nane
maydanoz
1 yumurta
kekik ve tuz
6-7 adet patates
4-5 adet biber
1 adet domates
1 kaşık salça
Köfte için bütün malzemeler karıştırılır. Parmak şeklinde köfteler hazırlanır. Patatesler soyulup elma dilimi şeklinde doğranır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine önce patatesler tuz ve kekik atılarak alınır. Kızarmaya başlayınca köfteler de dizilir ve kızarıncaya kadar fırında bekletilir. Fırından çıkarılarn köfte ve patatesler bir tencereye alınırak üzerine biber, rendelenmiş domates konur. Salça bir kasede sulandırılarak tencereye eklenir. Kısık ateşte kaynadıktan sonra 10-15dk kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder