gatuci lezzetleri

Share |

17 Temmuz 2010 Cumartesi

PATETESLİ BÖREK

Patesli börek hamurunun tarifi daha önce verdiğim pırasalı-ıspanaklı böreğinkiyle aynı.


1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta(akı içine konacak,sarısı üzerine sürülecek)
aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:
1 kg haşlanmış patates
2 kaşık zeytinyağı,tuz, karabiber,kimyon
1 kuru soğan


Yoğurt,su,sıvı yağ,yumurta akı ve yeteri kadar un yoğrulur,yumuşak bir hamur elde edilir.Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.Diğer tarftan haşlanmış patatesler ezilir.Soğan zeytinyağında sotelenir.Patatesler eklenip kavrulur.Tuz,kimyon ve karabiber eklenip ocaktan alınır.Bezeler,un serpilerek oklavayla açılır.Açılan yufkanın bir kenarına iç malzemeden konur,rulo yapılıp fırın tepsisine konur.Bütün ruloları tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar(yaklaşık 30 dakika) pişirilir.Fırından çıkarılan börekler tepside dilimlenip servise sunulur.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails