gatuci lezzetleri

Share |

6 Temmuz 2010 Salı

ŞEFTALİ REÇELİ

Bahçeden topladığımız şeftalilerle reçel yaptık.Doğal ve sağlıklı,katkı maddesi,koruyucu yok...


2kg şeftali(sert şeftali olursa iyi olur)
2kg toz şeker
yarım limon suyu

Akşamdan soyulup dilimlenen şeftalilere toz şeker eklenir. Sabah şekere yatırılan şeftaliler ocağa konulurak kaynatılır. Üzerine çıkan kef , kevgir yardımıyla alınır. Bir saate yakın kısık ateşte limon suyu da eklenerek kaynatılır.Kaynatılan reçel 1 -2 günde güneşte tutularak kıvamını bulması sağlanır. Kavanozlara konur, ağzı sıkıca kapatılır, serin bir yerde saklanır.

5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Fuat Gencal dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

bjk_1903_karakartal_bjk dedi ki...

Şeftali reçelini çok severim.Ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails