gatuci lezzetleri

Share |

16 Temmuz 2010 Cuma

ŞEFTALİLİ TATLI

Tam yaz için hafif bir tatlı....


1 kg şeftali
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 su bardağından daha az toz şeker
ceviz içi

Şeftalileri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını soyun.Genişçe bir tencereye şeftalileri koyup şekeri üstlerine paylaştırın.tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın ve kısık ateşte şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirin.Krem şantiyi sütle hazırlayın.Soğuyan şeftalilerin içlerine bir miktar ceviz içi ekleyin,üzerine krem şanti,onun üzerine tekrar ceviz içi serperek servis yapın.

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok farklı ve güzel bir tarif. Bende deneyeceğim. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails