gatuci lezzetleri

Share |

25 Eylül 2009 Cuma

TUZLU ÇUBUK





MALZEMELER: 1 su bardağı süt,
125 gr margarin ya da tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta,
2 çay kaşığı şeker,
1 çay kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,susam ve alabildiği kadar un.

YAPILIŞI: Süt,margarin,sıvı yağ,yumurtanın sarısı (akını ayırın),şeker,tuz ve kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz kadar büyüklükte bezeler alınarak elde ya da ekmek tahtası üzerinde şerit haline getirilir.Önce yumurta akına sonra susam kabına batırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine atılarak üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

ellerine sağlık canım hepsi birbirinden güzel,en kısa zamanda deneyeceğim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails