gatuci lezzetleri

Share |

23 Eylül 2009 Çarşamba

KEÇİ AYAĞI


Arkadaşım Çiğdem'in annesinin bir tarifi.Kahvaltılar için hem yapımı kolay hem de lezzetli.Üstelik kızartırken yağı az emdiği için kalorisi az.Benim çocuklar buna bayılıyor.

MALZEMELER:3 su bardağı un,3-4 kaşık yoğurt,bir tatlı kaşığı karbonat,tuz,su ve kızartmak için sıvı yağ.

YAPILIŞI:Un bir kaba alınır, karbonatla karıştırılır.Ortası açılır,yoğurt ve su konularak hamur elde dedilir.Elde şekil verilerek yassı şeritler yapılır.Bıçak yardımıyla önce küçük dikdörtgen parçalara ayrılır,sonra bu parçaların bir ucu bıçak yardımıyla keçi ayağı gibi kesilir.Kızgın yağda kızartılır.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

Gamzecim hızına yetişmek mümkün değil... Hepsi çok güzel eline sağlık.Buna benzer benim de bir tarifim var,ben de yayınlayım hemen :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails