gatuci lezzetleri

Share |

24 Eylül 2009 Perşembe

PATLICAN MUSAKKA



MALZEMELER:4-5 adet patlıcan,300gr kıyma, kuru soğan, biber, domates, maydanoz, nane, salça, tuz ve sıvı yağ ve ya zeytin yağı.

YAPILIŞI:Alacalı soyduğunuz patlıcanları halka halka doğrayıp acısını bırakmak için tuzlu suda bekletin.Daha sonra suyunu süzdüğünüz patlıcanları sıvı yağ ya da zeytin yağında kızartın.Kızartma işlemi bittikten sonra küçük küçük doğradığınız soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı akleyip suyunu çekinceye kadar kavurun.Doğranmış domates(1 adet),salça,tuzu ekleyin.En sonunda da maydanoz ve naneyi ekleyip ocaktan alın.Bir fırın kabına ya da borcama önce patlıcanları bir sıra,ardından kıymalı karışımı yayın.Eğer malzemeniz yetiyorsa üstüne aynı işlemi tekrarlayın.En üste de biber ve domatesleri (ben kiraz domates koydum) dizin.1 bardak kaynar su ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails