30 Eylül 2009 Çarşamba
TOKAT MANGALI
Tokatlı arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız Tokat mangalı.Bu mangal biraz farklı.Şişleri dik asıyorsunuz,ortasında da odun ateşi yanıyor.Çok lezzetli bir yemek oluyor.
MALZEMELER:Kuşbaşı et,patlıcan,biber,1/2 kg sarımsak,domates.
YAPILIŞI:Kuşbaşı et,patlıcan ve biberler şişlere dizilir.Şişlerin altına yine mangalın alt sürgülü bölümüne soyulmuş sarımsaklar ,üstüne de halka halka doğranmış domatesler dizilir.Pişen etlerin damlayan yağı ve suyuyla pişen bu sarımsak ve domatesle birlikte pişen kebap lavaş ya da yufka ekmeğe sarılarak afiyetle yenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder