gatuci lezzetleri

Share |

23 Eylül 2009 Çarşamba

EKMEK DOLMASI



Bu yaz tatilimizi geçirdiğimiz köyde fırından ekmek alırken dolmalık ekmeklerin de yapıldığını gördük ve hemen bir tane alarak ekmek dolması yaptık.İşte tarifi:

MALZEMELER:1 adet dolmalık ekmek,250 gr kıyma,kuru soğan,maydanoz,karabiber,tuz ve bir bardak et suyu.Sosu için yoğurt,tereyağı ve pul biber.
YAPILIŞI:Dolmalık ekmeğin üstünü bir kapak açarak çıkarın.Ekmeğin içinden çıkardığınız ekmek içlerini ufalayıp bekletin.Zeytinyağında küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun.Daha sonra kıymayı ekleyip kavurun.Ufaladığınız ekmek içlerini tavaya ekleyip iyice karıştırın.Tuz ve karabiber ve maydanozu da ekledikten sonra bir iki dakika daha kavurduktan sonra ateşten alın.Ilınınca ekmeğin içine bu karışımı doldurun ve açtığınız üst kapağı(ekmekten) da kapatın.Genişçe bir tencereye et suyunu koyun.Altına da ekmeğin ıslanmasını önlemek için iki çatal ya da kaşık koyarak ekmek dolmasını bunun üzerine yerleştirin.Kısık ateşte ekmek yumuşayıncaya kadar pişirin.Dilimleyip yoğurt ve tereyeğı ve pul biberle servis yapın.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

Gamzecim ellerine sağlık,harika olmuş,çok güzel görünüyor,bu arada yeni bloğun hayırlı uğurlu olsun :)hoşgeldin.
nice paylaşımlara....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails