gatuci lezzetleri

Share |

24 Aralık 2012 Pazartesi

KIRMIZI BİBER SARMASI




Kırmızı biber sarmasını Hünerli Bayanlar Müge'nin sayfasında ve Sofra dergisinde görüp birkaç kez denemiştim. Lora, sarımsak, kekik, pulbiber, karabiber, dereotu,maydanoz ve ceviz koyarak da denedim. O da güzel oldu.Denemenizi öneririm.

1 kg kırmızı ve yeşil biber (yalnızca kırmızı biberle de yapabilirsiniz)
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1/3 demet maydanoz
karabiber
10 adet 20 cm uzunluğunda yeşil soğan
zeytinyağı





Kırmızı biberler fırında közlenir. Kabukları soyulup bir kenarından kesilerek açılır ve çekirdekleri çıkarılır. Diğer taraftan beyaz peynir, ceviz, doğranan maydanozlar, karabiber bir kapta karıştırılır. Hazırlanan harçtan bir miktar alınır, biberlerin içine koyulup sarma sarar gibi sarılır. Sarma işlemi bittikten sonra kaynar suda iki üç dakika bekletilen yeşil soğanlarla bağlanır. Servisten önce üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails