gatuci lezzetleri

Share |

21 Kasım 2010 Pazar

ET YAHNİSİ

Bayramın en sevdiğim taraflarından biri de akrabaları ziyaret etmektir.Biz de bu bayram Aydın'daki akrabalarımızı ziyaret ettik.Sevgili Sema ablanın hazırladığı masa görülmeye değerdi.Herkes çok acıktığı için erken masaya oturulunca masanın fotoğrafını çekemedim, ama et yahnisi ve çorbanın tarifini alıp fotoğrafını çektim.Bir kez de burdan Sema ablaya ve yemeğe katkılarından dolayı İbrahim abiye ellerinize sağlık diyorum.

1 kg kuzu eti
sebze suyu(soğan,havuç,patatesi kaynatıp elde edilen su)
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi(etin çabuk pişmesini sağlıyor)
1 kaşık tereyağı
20 tane arpacık soğan
6-7 adet sivri biber
tuz

Kuzu etini yıkayıp kendi suyuyla kaynatın.Et suyunu çekince sebze suyundan 1-2 kepçe ve 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyin. Tekrar et suyunu çekince tereyağı koyup etleri kızartın.Arpacık soğanları,doğranmış biberleri,tuzu ekleyip 5 dakika soteleyin. Tencerenin ağzını kapatıp ocaktan alın ve 15 dakika dinlendirip servis yapın.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

biz ordu usulü yapıyoruz yahniyi sulu ve içinde kemik,soğan kuşbaşı ve patatesler olur. bu bana farklı geldi bayaa. yinede ellerinize sağlık.

Tijen dedi ki...

Gamze çoooook teşekkürler paylaştığın bilgiler için. Kullanacak olursam referans için soyadına da ihtiyacım olacak, iletebilir misin? (Yayınlamam söz!)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails