gatuci lezzetleri

Share |

12 Kasım 2010 Cuma

ELMALI KURABİYE


İçi için:
3 adet elma
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi
Hamuru için:
250gr becel margarin
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
pudra şekeri
Önce elmalar rendelenir. 3 kaşık şekerle suyu çekilene kadar pişirilir. Tarçın ve ceviz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Bu arada yukarıda verilen malzemelerle yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan cevizden daha büyük parçalara koparılarak elimizle çay tabağı büyüklüğünde açılır. 1 yemek kaşığı iç harç konarak yuvarlak bir şekilde kapatılır. Bu hamurdan resimde görüldüğü gibi boş kurabiyeler de hazırlanabilir. 150C de 25dk pişirilir. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails