gatuci lezzetleri

Share |

20 Eylül 2010 Pazartesi

KIŞ HAZIRLIKLARI :YAĞLI TURŞU


İnanılmaz bir iştah açıcı ve acıyı sevenler için makarna sosu olarak bile kullanılabilir. Çok acı sevmiyorsanız az acı biber daha çok tatlı biber kullanarak da yapabilirsiniz.

1/2 kg acı sivri biber (kıl biber)
1 kg olgun domates
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı kuru kekik
1-2 defne yaprağı
1 baş soyulmuş sarımsak
tuz
yeterince sızma zeytinyağı
Biberleri iri iri , domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp ilave edin.Yemeğe koydunuz kadar tuz,1 kaşık tane karabiber, 1 kaşık kekik ve defne yaprakları ile domates ve biberleri iyice harmanlayın. Bir kavanoza çok fazla sıkıştırmadan doldurun. Üzerine kavanozunuz ağzına kadar dolacak şekilde sızma zeytinyağı doldurun. İlk günlerde kavanozdan biraz yağ sızabilir. Bu nedenle kavanozunuzu bir tepsi veya tabağın içine oturtarak bekletin 15-20 gün sonra turşunuz yemeğe hazır olacaktır.( Diğer turşulardan biraz daha geç olgunlaşır.)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

karnım acayip tok olmasına rağmen resmen ağzım sulandı...turşu deyince dayanamıyorum..ellerine sağlık da isterim valla bundan:) berna

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails