gatuci lezzetleri

Share |

14 Eylül 2010 Salı

KALAMAR TAVA & TARATOR SOS

Birçok kişi gibi ben de deniz ürünlerini çok severim.Bir balık yemeğinden önce tarator soslu kalamara hayır demem.Yanında da...

250 gr temizlenmiş ve doğranmış kalamar
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 limon suyu

Kızartmak için:
tuz
un
sıvı yağ

TARATOR SOS
1 kase yoğurt
½ dilim bayat ekmek içi
½ çay bardağı ceviz içi
2 diş
ezilmiş sarımsak
1/4 imon suyu
tuz

Yıkanan kalamarlar
şeker,karbonat ve limon suyuyla ovulur, buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
Sonra süzgeçe konulup suyu süzdürülür.Tuzlanmış una bulanıp kızgın yağda2-3 dakika kızartılır.

Tarator sos için yoğurt,ekmek içi,ceviz içi,sarımsak,limon suyu ve tuz karıştırılıp sos hazırlanır.

4 yorum:

BASİTTARİFLER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BASİTTARİFLER dedi ki...

bayılırım kalamalar ellerine ve emeğine sağlık arkadaşım

PINAR dedi ki...

Gamzecim ellerine sağlık,ben de çok severim kalamarı...Çok özledim bu arada,öpüyorum.

aysebotan dedi ki...

Çok severim kalamarı.Ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails