gatuci lezzetleri

Share |

19 Eylül 2010 Pazar

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ


Bayramda yaptığım kadayıflı tariflerden ikincisi...

400-500 gr çiğ kadayıf
7-8 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tozşeker

Tavuk göğsü için:
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
isteğe göre 3 adet(nohut büyüklüğünde)damla sakızı
1 paket hazır süt kreması
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık

Kadayıf bıçakla 1 cm boyunda kesilir,sıvıyağ tavaya alınır,kadayıf eklenip 7-8 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur.Ocaktan alınan kadayıfa şeker eklenip karıştırılarak bir kenarda soğuması beklenir.Tavuk göğsü için tereyağı eritilir,un eklenir. Un sararınca (2-3 dakika) süt azar azar eklenir.Tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılır, vanilya ve tozşeker eklenir.İsteğe göre damla sakızı eklenir.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınır ve yumurta kırılır.Mikserle 3-4 dakika çırpılır.Süt kreması da eklenir,5-6 dakika çırpılır.Suyla ıslatılmış yuvarlak veya dikdötgen kalıba kadayıf serilir.Kadayıfın üzerine yarım bardak ceviz içi serpilir.Sıcak muhallebi kadayıfın üzerine dökülür.Buzdolabında 4-5 saat bekletildikten sonra üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.

1 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik nefis bir tarif afiyetler olsun

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails