gatuci lezzetleri

Share |

21 Eylül 2010 Salı

KALBURABASTI



1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yağ (yarısı sıvı, yarısı erimiş margarin)
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
200gr ceviz

Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1- 2 damla limon suyu


Ceviz hariç tüm malzemeler karıştırılarak hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak rende üzerinde bastırılarak hamur açılır. İçine ceviz konarak hamurun iki ucu birleştirilir. Rende şekli üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. 200C de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Daha önceden şerbeti hazırlanarak soğutulur. (Şerbet fazla kaynatılmaz. 10 dk yeterlidir.) Fırından çıkan sıcak kalburabastılara soğuk şerbet dökülür.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails