gatuci lezzetleri

Share |

21 Eylül 2010 Salı

KIŞ HAZIRLIKLARI :TAZE FASULYE ve TÜRLÜ KONSERVESİ



1 kg taze fasulye
1 kg domates
1-2 kabak
1-2 patlıcan
zeytinyağı
tuz
3-4 adet kesme şeker
temiz ve tamamen kuru kavanozlar( istediğiniz büyüklükte olabilir, ben 1 litrelik kullandım)
yeni kavanoz kapakları
Konserveleri yapmaya başladığımda niyetim sadece fasulye konservesi yapmaktı ama kavanozlar dolduktan sonra biraz fasulye artınca birkaç patlıcan ve kabak ilavesi ile bir kavanoz da türlü konservesi yapmış oldum.Eğer arzu ederseniz miktarı arttırarak daha fazla türlü yapabilirsiniz.
Öncelikle bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayın. Bu sırada konserve yapacağınız kavanozlarınızı bulaşık makinanızın en sıcak programını ayarlayarak yıkamaya bırakın. Derince bir tencereye fasulyeleri ve domatesleri yemeklik bir şekilde hazırlayıp üzerine biraz zeytin yağı, tuz ve 3-4 adet kesme şekeri ilave edin.Arada bir karıştırarak fasulyeler az pişmiş olacak şekilde kaynamasını bekleyin. Bu arada su dolu bir tencerede de kavanoz kapaklarını 10 dakika kadar kaynatın altını kısarak kaynamaya devam etmesini sağlayın. Sebzeler iyice kaynayınca temiz, kuru ve muhtemelen hala sıcak kavanozlarınıza kaynar kaynar doldurun ve hala kaynamakta olan kapaklardan maşa ile alarak sıkıca kavanozunuzu kapatın ve ters çevirerek bir bezin üzerine dizin. Bu işlemi yaparken seri olmanızda yarar var , böylece bütün kapaklarınızın tutma ihtimali yüksek olacaktır. Bir gün sonra kavanozlarınızı çevirin ve hepsini tek tek kontrol edin. Eğer kapaklar ortasına bastırıldığında tık tık ses çıkarıyorsa veya elinizle çevirdiğinizde açılıyorsa tutmamıştır.Onları o gün içerisinde pişirip tüketebilirsiniz.Kapağında hiç bir hareket olmayanları serin ve karanlık bir yerde kışın tüketmek üzere saklayın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BİZ KAVANOZLARI KAYNARSUDA BEKLETİP KULLANIYORUZ,KAVANOZLARI ISITMIYORUZ,KAPATIP HEMEN TERS ÇEVİRİP GÖMÜYORUZ,AMA TENCERENİN ALTI AÇIKKEN ALIYORUZ MALZEMEYİ.YİNEDE BUNU HER KEZ DENEMESİN.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails