gatuci lezzetleri

Share |

14 Temmuz 2010 Çarşamba

ŞEFTALİLİ MİLFÖY


Tarif Sofra dergisinden.Yalnız ben biraz değiştirdim.o tarifte kayısı ve üzüm kulanılmıştı,ben şeftali ve erik kullandım.

3 adet şeftali
5-6 adet erik
12adet milföy hamuru
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

Oda sıcaklığında 4 adet milföy hamurunu yoğurup merdane ile açın.Pasta tabağı ebadında yuvarlak şekilde kesin.kalan milföylere de aynı işlemi uygulayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin,soğumaya bırakın.Ayrı bir yerde krem şantiyi sütle hazırlayın. Bir şeftaliyi kabuğunu soyarak blenderden geçirerek püre haline getirin ve krem şantiye ekleyin.Milföylerin arasına ve en üste kremayı pay edin.Üzerine dilimlenmiş şeftali ve erik yerleştirip servis yapın.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

Harika olmuş,ellerine sağlık canım....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails