Bahçeden topladığımız şeftalilerle reçel yaptık.Doğal ve sağlıklı,katkı maddesi,koruyucu yok...
2kg şeftali(sert şeftali olursa iyi olur)
2kg toz şeker
yarım limon suyu
Akşamdan soyulup dilimlenen şeftalilere toz şeker eklenir. Sabah şekere yatırılan şeftaliler ocağa konulurak kaynatılır. Üzerine çıkan kef , kevgir yardımıyla alınır. Bir saate yakın kısık ateşte limon suyu da eklenerek kaynatılır.Kaynatılan reçel 1 -2 günde güneşte tutularak kıvamını bulması sağlanır. Kavanozlara konur, ağzı sıkıca kapatılır, serin bir yerde saklanır.
5 yorum:
Ellerinize sağlık ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Ellerinize sağlık ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Ellerinize sağlık ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Şeftali reçelini çok severim.Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder