gatuci lezzetleri

Share |

19 Mayıs 2011 Perşembe

TALAŞ BÖREĞİ

Ben talaş böreğini hazır yufkayla,tepside yapıyorum. Çok da lezzetli oluyor.

3 adet yufka
250 gr bezelye
300-350 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç(arzuya göre)
kekik,tuz,karabiber
1 adet yumurta
2 kaşık zeytinyağı
yeteri kadar sıvı yağ(yufkaların arasına sürmek için)

Zeytinyağını tencereye alın.Doğradığınız soğanları ve kıymayı ekleyip soteleyin.Kıyma suyunu çekip kavrulmaya başlayınca küçük boyutlarda doğradığınız patatesi,havucu ve bezelyeleri, karabiber,tuz,kekik ve suyunu ekleyip patatesler pişinceye kadar(tabi suyunu da çekmiş olmalı) pişirin.Altını yağladığınız fırın tepsisine yufkaları aralarını yağlayıp serin. Üçüncü yufkayı yağlamayın.Bezelyeli karışımı döküp yufkaların dışta kalan bölümlerini yine aralarını yağlayarak kapatın.En üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails